donderdag 23 april 2015

Basic tomaten pastasaus


Dit is toch zo ontzettend makkelijk en voor zoveel gerechten te gebruiken. Gebruik dit om bijvoorbeeld je pizza te bekleden, om je cannelloni te vullen of als pastasaus met wat gehakt (-balletjes) of kip. Binnenkort mijn kip parmezaan met deze saus online. Ook erg makkelijk en leuk om te maken. Als je dit recept keer 2 doet kan je ook een gedeelte invriezen of zoals ik deed: iemand anders blij maken! 


Benodigdheden (ongeveer 3-4 personen):
1 blik gepelde tomaten
1 el tomatenpuree 
1 ui
1 teen knoflook
6 basilicum blaadjes
peper 
zout

Bereidingswijze:
Snipper de ui en verhit wat olie in een pan en bak de ui. Snijd de knoflook fijn. Als de ui glazig is voeg je de knoflook  toe en bak even mee. Voeg de gepelde tomaten toe en laat op een laag vuur lekker inkoken voor ongeveer 10-15 minuten. Voeg dan peper en zout toe en ook de tomatenpuree. Roer goed door totdat de puree opgenomen is in de saus. Scheur dan de basilicum blaadjes boven de saus kapot en roer even door: klaar ben je! Lekker met zelfgemaakte  pasta, om je pizza te bekleden of cannelloni mee te vullen. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten