vrijdag 12 mei 2017

Cake to-go; moederdag!

De een vind het commerciële onzin, de ander vind het geweldig: moederdag! Ik zit er een beetje tussen in. Als ik alle reclame blaadjes en winkels vol zie met die "onzin" van moederdag (kijk daar begint het al) dan ben ik er al weer klaar mee. Who cares? Maaaaar.... Als het dan eenmaal bijna moederdag is dan begint het te kriebelen en wil ik ineens van alles doen en
organiseren en vind ik het eigenlijk even dus wel een hele super belangrijke dag en wil ik verwend worden met kadootjes en aandacht. Dus... dat.. Nou gaat moederdag eigenlijk elk jaar een beetje mis bij mij. Ten eerste omdat ik dus te laat dingen organiseer. Ten tweede mijn zoontje is nog te jong om (zelfstandig) ontbijt op bed te brengen, te stofzuigen, wasjes te draaien, me mee uit eten te nemen en die shoenen voor me te kopen die ik al zo lang wil. Ten derde als alleenstaande moeder zal ik het bovenstaande toch echt zelf moeten doen.
Wat ik wel elk jaar doe is een kaartje naar mijn moeder sturen. Of ik denk dat ik dat elk jaar doe.. hmm twijfels, misschien een beetje af en aan. Ik stuur haar wel elk jaar een mooie foto om haar er weer aan te herinneren dat ze mijn alles is, want dat is ze.
Heel eerlijk hoop ik elk jaar dat iemand mij stiekem verrast met iets super liefs of leuks hahaha. Gewoon omdat ik nooit de moederdag heb gehad die ik graag zou willen, maar helaas tot nu toe gebeurt er niks. Maar ik blijf hoop houden hahaha!
Weet je, het belangrijkste is natuurlijk dat ik moeder mag zijn van mijn lieve Eliano. Dat is hoe cliché ook het grootste kado. Hij is en blijft de allermooiste, beste, super lieve, grote, zorgzame, slimme en geweldigste jongen die ik ken. Hij zorgt dat ik een beter persoon wil zijn. Als ik hem maar bij me heb, weet ik dat alles goed komt. En wanneer hij ouder is mag hij al die bovengenoemde dingen alsnog voor me doen natuurlijk, dat snap je wel 😋.


Een meeneem versie van een taartje. Hoe leuk is het om zoiets maken? Neem je moeder mee als verassing naar het park, het strand of verras haar gewoon thuis met deze heerlijke to-go cakes. Maak het met haar favoriete smaken fruit, koek of misschien zelfs snoep. Ze zal hartstikke blij zijn.

Ik laat je twee versies zien van de cake to-go, maar er zijn oneindig veel variaties natuurlijk. Wat dacht je van je cake met wat rum of likeur 43 insmeren voordat je ze in de potjes doet, wat mascarpone gezoet met vanille daarop en wat kletskoppen voor de crunch en herhalen maar. Of een oreo versie?! Of een unicorn versie met gekleurde cake of slagroom, gesmolten witte chocolade en spekjes en snoepjes enzo..  En het liefst zou ik nog 100 andere laten zien hoe je ze maakt, maar helaas gaat dat voor nu even niet lukken hahaha. Dus kies maar welke van deze twee je lekker vind of maak je eigen lekkere versie.

Fijne moederdag!

Nodig (4 personen):
cake (klik erop voor het recept, maak het zonder de kersen of koop een cake ;))
brownie (klik erop voor het recept, maak het zonder de salted caramel of koop 2 chocolade muffins)
caramel (dr.oetker)
2 zakjes vanillesuiker 
1/2 el kristalsuiker 
1 bekertje crème fraiche 
125 gr frambozen (of aardbeien)
200 ml slagroom 
50 gr walnoten
25 gr pistachenootjes

materiaal:
4 potjes of bekers met een deksel, doorzichtig
ronde uitsteker of glas om mee uit te steken
spuitzak
mixer

Bereiden:

Frambozen cake to-go:
Prak 40 gr frambozen fijn met een vork. Voeg hier 25 ml slagroom aan toe en mix goed door met de mixer. Mix in een andere kom de slagroom met vanillesuiker en kristalsuiker totdat het dik is. Voeg dan de geplette frambozen toe en mix goed door. Snijd ondertussen 6 plakjes van de vanille cake en steek hier 6 rondjes uit. Hoe dik je de plakken snijdt ligt aan de grote van je potjes/bekers. Prak de overige frambozen tot een soort jam, maar houdt 2 mooie apart als decoratie. Vul een potje met een cake rondje. Schep hier wat frambozen slagroom op en verdeel daar wat jam over. Bekleed weer met een rondje cake en schep ook hier weer wat slagroom op en daarop wat jam. Leg dan weer een rondje cake hierop. Schel weer een klein beetje slagroom bovenop. Leg hier een framboos op en strooi wat pistache nootjes erover. Herhaal ook met het andere potje.

Chocolade cake to go:
Probeer de brownie/muffins in 6 rondjes te snijden voor zover dat lukt en anders zou ik ze in 6 porties breken/scheuren. Mix de crème fraiche met een zakje vanille suiker en leg even in de koelkast. Hak de walnoten wat fijn. Zorg dat je 4 hele walnoten overhoudt voor de topping. Leg 1 cake rondje in het potje en verdeel hier ongeveer 2 el crème fraiche over. Spuit hier wat caramel over en verdeel hier wat walnootjes over. Bedek dit met een laagje cake, weer 2 el crème fraiche, wat walnootjes en dek weer af met cake. Verdeel hier dan weer crème fraiche over leg hier 2 hele walnootjes op en drizzle wat caramel erover. Herhaal ook met het andere potje. Versier de dekseltjes nog leuk, leuk lintje erom met een lepeltje eraan vast en klaar. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten